Team

Ine PijlKinderfysiotherapeute en ReAttach therapeute Kind & Jeugd

Na de opleiding fysiotherapie heb ik mij gespecialiseerd als kinderfysiotherapeut. Sinds 2006 ben ik werkzaam in particuliere praktijken in deze regio en sinds januari 2021 bij fysiotherapiepraktijk Wierden.

Als kinderfysiotherapeute ben ik specialist op het gebied van schrijfproblematiek (vanaf groep 2), motorische ontwikkeling, visueel ruimtelijke problematiek, sportblessures bij kinderen (inclusief medical taping) en voorkeurshoudingen bij baby’s. Omdat in deze moderne drukke tijd kinderen veel prikkels ervaren ben ik me tevens gaan specialiseren in ontspanningsoefeningen en kindermindfulness. Een snelle manier om prikkelverwerking te optimaliseren is ReAttach. Ik heb de opleiding tot ReAttach therapeut kind & jeugd afgerond. ReAttach is een kortdurende interventie die gericht is op het opheffen van belemmeringen, het optimaliseren van ontwikkeling en het activeren van nieuwe vaardigheden.

Mathlyn LetteboerKinderfysiotherapeute

Sinds 2010 werkzaam als kinderfysiotherapeute en vanaf maart 2021 werkzaam bij fysiotherapiepraktijk Wierden.

Als kinderfysiotherapeut doe ik mijn werk met veel plezier en enthousiasme waardoor ik hoop dat elk kind met plezier bij mij komt. Ik werk vanuit één benadering en dat is de verbinding met een kind. Die verbinding is de kracht van een goede samenwerking. Als kinderfysiotherapeut zie ik kinderen die moeite hebben met de motoriek. Denk hierbij aan moeite hebben met kruipen, leren lopen, leesbaar schrijven en klimmen/klauteren. Maar ook kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren en het lastig vinden om stil te zitten, zijn bij mij op hun plek. Naast de kinderfysiotherapie heb ik de Master
Pedagogiek, Sensorische Informatieverwerking en Intensieve Pedagogische Thuishulp afgerond. Een geweldig mooie aanvullingen op mijn vak.

Vera van SchaijkKinderfysiotherapeute

Na de opleiding fysiotherapie en enkele jaren met volwassenen gewerkt te hebben als fysiotherapeut ben ik in 2017 begonnen aan de opleiding kinderfysiotherapie. Ik vind het een uitdaging om met de therapie aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met zuigelingen met voorkeurshoudingen, kinderen met schrijfproblemen, sportblessures en houdingsproblemen. Het geeft mij enorme voldoening om kinderen en ouders weer vertrouwen te geven in het bewegen en de motorische ontwikkeling.

Menu